Aanmelden Mbo opleidingen

Aanmelden

Klik voor het digitaal aanmeldformulier op deze link. Lees eerst de tekst hieronder om je aanmelding gemakkelijker te laten verlopen.

Algemene tips bij aanmelden

Meld je bij voorkeur aan voor 1 april 2018

Je moet je voor onze mbo-beroepsopleidingen bij voorkeur voor 1 april 2018 aanmelden. Wanneer je je na 1 april 2018 aanmeldt, is de kans groot dat opleidingen waarbij het aantal stageplaatsen beperkt is, vol zitten. Bij opleidingen waar een maximum aantal inschrijvingen voor geldt, krijgen studenten die zich voor 1 april 2018 hebben aangemeld en een intake hebben gehad, voorrang ten opzichte van studenten die zich na deze datum hebben aangemeld. Meer informatie over het toelatingsrecht vind je hier.

Meld je niet voor teveel opleidingen aan

Wanneer je je voor meerdere opleidingen bij het Kellebeek College aanmeldt, dan is het de bedoeling je duidelijk aangeeft welke opleiding de eerste, tweede, (of eventueel derde) voorkeur heeft. Schrijf je niet voor teveel opleidingen in, maar maak een duidelijk keuze voor een of enkele opleidingen.

Digitaal doorstroomdossier én aanmelden

Zit je op het voorgezet onderwijs in de regio West-Brabant of in een andere regio waar de scholen voor voortgezet onderwijs ook met het DDD werken, dan ontvang je van je mentor een inlogcode voor het Digitale Doorstroom Dossier (DDD).

Zit je op het voortgezet onderwijs in een regio waar de scholen voor voortgezet onderwijs geen DDD hebben of ben je niet afkomstig vanuit het voortgezet onderwijs, ga dan naar de website www.digitaaldoorstroomdossier.nl en gebruik de activatiecode GW99Y6ZP om je doorstroomdossier aan te maken.

Het invullen van het digitaal doorstroomdossier (DDD) betekent niet, dat je je automatisch hebt aangemeld bij het Kellebeek College. Je moet je dus alsnog via de aanmeldmodule op deze website aanmelden!

Pas wanneer je je hebt aangemeld én een DDD hebt aangeleverd, kom je in aanmerking voor een intakegesprek.

Wanneer krijg je een AMN test?

Bij het Kellebeek College maken we gebruiken van een test die ons helpt inzicht te geven in hoe we jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden, de AMN-test. Het afnamemoment van deze test is het begin van schooljaar 2018-2019. Wanneer je een zorgintake krijgt of wordt uitgenodigd voor een tweede intakegesprek, dan maak je de AMN-test al eerder (dus in de tweede helft van het schooljaar voorafgaand aan het startmoment bij het Kellebeek College).

Tips bij het invullen van het aanmeldformulier

Gebruik de zoekbalk 
Je kunt bij een aantal stappen kiezen uit een groot aantal keuzes. Om makkelijker een keuze te kunnen maken, kun je gebruik maken van de ‘Zoekbalk’ bovenin het menu.

Hoe kies je de juiste vooropleiding?
Voor het kiezen van de juiste vooropleiding, kun je de naam of plaats van je huidige of laatst bezochte school invullen. Uit de opties die je dan krijgt, kies je vervolgens de juiste vooropleiding.
Voor het DaVinci college in Roosendaal kies de OMO scholengemeenschap Tongerlo, Bovendonk 111 Roosendaal.
Gebruik de zoekbalk bij het kiezen van de juiste oplelding bij het Kellebeek College 
Voor het kiezen van de juiste opleiding bij het Kellebeek College, vul je in de ‘Zoekbalk’ de naam van de opleiding in. Uit de opties die je dan ziet, kies je vervolgens de opleiding van je belangstelling.

Verschil BOL en BBL
BOL kies je wanneer je vier dagen naar school gaat en een dag gaat stage lopen.
BBL kies je wanneer je een dag naar school gaat en vier dagen gaat werken.
Kies je voor een BOL-opleiding? Dan kun je de stap ‘Leerbedrijf’ overslaan. 
Startdatum
Wanneer je in het nieuwe schooljaar wil starten bij het Kellebeek College, kies dan voor 1 augustus 2018 als startdatum.

Gebruik een correct e-mailadres 
Na je aanmelding ontvang je een bevestiging op het e-mailadres dat je hebt opgegeven. Dit e-mailadres gebruikt het Kellebeek College straks ook om contact met je op te nemen over bijvoorbeeld een intakegesprek. Controleer dus goed of je het juiste e-mailadres hebt ingevuld

Vragen? Wij staan voor je klaar!
Vragen over het aanmeldformulier? Neem contact op met het Kellebeek Informatiepunt (KIP): kip@rocwb.nl of 0165 – 590828 

Hier vind je nog eens de link naar de aanmeldmodule: https://aanmeldenrocwb.education-online.nl/