Kellebeek College wint een Gouden Schoolkantine Schaal

Dinsdag 13 maart 2018

Het Kellebeek College Nova in Breda is uitgeroepen tot één van de meest gemotiveerde ‘gezonde schoolkantine kartrekkers’ in het zuiden! De kantine is in eigen beheer en wordt minstens eens per jaar door de kantinescan van het Voedingscentrum in beoordeeld.

Het college vindt het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in de kantine en in de automaten gezond is. Omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van de studenten. Om deze reden werken ze op het Kellebeek College Nova volgens de richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum.

De kantine biedt in elke productgroep minstens één betere keuze aan binnen de verschillende aangeboden productgroepen, zoals dranken, brood, zuivel, etc. Dit geldt voor het uitgestalde aanbod én voor het aanbod in de automaten. De betere keuzes zijn gedefinieerd door het Voedingscentrum. 

Als waardering voor deze inzet heeft men een Gouden Schoolkantine Schaal gewonnen. Deze zal op dinsdag 17 april, de Dag van de Gezonde Schoolkantine, uitgereikt worden.