Matchpoint

Waar sta jij over vier jaar? Matchpoint helpt jou verder op weg!

Met Matchpoint biedt het ROC West-Brabant jou de kans om je te heroriënteren wanneer de door jou gekozen opleiding toch niet passend blijkt te zijn. In een traject van 16 weken word je ondersteund bij het maken van een nieuwe stap in je (studie)loopbaan. Het doel van Matchpoint is het voorkomen van voortijdig schoolverlaten.

Oriënteren: de eerste stap richting een nieuwe opleiding
Soms kom je erachter dat je niet de juiste opleidingskeuze hebt gemaakt. Je gaat dan in gesprek met je school opzoek naar een passende oplossing. Als je geen andere passende opleiding op je eigen school vindt, dan kun je worden aangemeld bij Matchpoint.

Matchpoint biedt studenten de kans om in een traject van 16 weken te oriënteren binnen de verschillende sectoren. In deze 16 weken ga je intensief met je Matchpoint loopbaanbegeleider en medeklasgenoten aan de slag om erachter te komen waar jouw talenten en interesses liggen. Met je talenten en interesses vers in je achterhoofd, zal je vervolgens oriënterende stages gaan lopen in sectoren naar keuze. Door het lopen van deze stage(s) kom je erachter of de gekozen sector ook echt bij jou past. Vervolgens helpt je Matchpoint loopbaanbegeleider jou bij het kiezen van een passende opleiding en ondersteunt deze loopbaanbegeleider jou bij het aanmelden voor deze opleiding van A tot Z.

Matchpoint is er ook voor studenten die dusdanig ‘grensoverschrijdend’ gedrag vertonen dat ze vastlopen in hun opleiding. De Matchpoint loopbaanbegeleider helpt je dan bij het aanleren van een juiste studiehouding, zodat je kan terug stromen naar je huidige opleiding en deze succesvol kunt afronden. Het kan ook zijn dat er tijdens het traject besloten wordt dat een nieuwe start op een andere opleiding of een ander college passender is. Je loopbaanbegeleider helpt jou dan bij het aanmelden op een andere opleiding van A tot Z.

Maatwerk en intensieve begeleiding
Per schooljaar helpt Matchpoint ongeveer 120 studenten. Matchpoint studenten zitten in klassen van ongeveer 18 studenten verdeeld over de volgende 3 locaties: Rooseveltlaan 225 in Bergen op Zoom, Beemd 10 in Breda en op Hoogstraat 126 in Roosendaal*.

Tijdens de lessen dagen we jou uit om op onderzoek te gaan naar jouw talenten en interesses. Je gaat ontdekken welk beroep je wilt gaan uitoefenen en welke opleiding hier dan weer bij past. Omdat de instroom en uitstroom gedurende het hele schooljaar plaatsvindt, is de inhoud van de lessen waar mogelijk individueel afgestemd. Naast de oriënterende lessen, biedt Matchpoint lesstof aan in de volgende algemene vakken: Nederlands, Rekenen en Engels (2F en 3F niveau).

Unieke voorziening ROC West-Brabant
Niet alleen instituten binnen het ROC West-Brabant maken gebruik van Matchpoint. Ook instituten buiten het ROC West-Brabant maken er gebruik van.

Hiermee draagt het ROC West-Brabant met Matchpoint effectief bij aan het verminderen van het voortijdig schoolverlaten onder jongeren. Dit niet alleen op het niveau van de eigen instituten maar ook op het niveau van de regio.

* aan het begin van het schooljaar wordt 1 klas opgestart. De locatie hiervan is afhankelijk van de aanmeldingen. Wanneer een klas vol zit wordt een nieuwe klas opgestart. Ook hiervoor geldt, dat de aanmeldingen de locatie bepalen.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marin de Vries – Projectleider Matchpoint E matchpointkc@rocwb.nl T 0164-236251 I T 076-5877050

 Kijk hier voor ervaringen van deelnemers.