Het traject

Intake gesprek
Bij Roem&Poen beginnen we met een intakegesprek met de nieuwkenner. Bij het intakegesprek vul je samen met jouw begeleider het intakeformulier in. Hierin staan vragen over onder andere jouw persoonlijke gegevens en andere persoonlijke vragen. De begeleider zal deze vragen bespreken met jou als nieuwkenner en zo leer je elkaar beter kennen. Tijdens het intakegesprek wordt de hulpvraag van de nieuwkenner vastgesteld en wordt er een profielschets en begeleidingsplan opgezet.

Vertrouwensband opbouwen
Je leert elkaar kennen en bouwt een band op met je begeleider. Je begeleider gaat onderzoeken wie jij nu precies bent en waar jouw passies liggen. Er wordt gekeken naar jouw kwaliteiten en ambities en zo ga je samen op zoek naar jouw droom en jouw droombaan.

Contact netwerk
Door jouw directe omgeving en sociaal netwerk te leren kennen, ontstaat er een volledig beeld van jou. Familie, vrienden en school gerelateerde personen kunnen bijdragen aan jouw ontwikkeling. Door aan te geven hoe zij jou zien en wat zij bij jou vinden passen of juist niet. Er zal contact zijn en gehouden worden met onder andere jouw studieloopbaanbegeleider en ouders. Op deze manier krijgt de begeleider informatie van en voor jou en wordt jouw directe omgeving tegelijkertijd op de hoogte gehouden van het verloop van het traject.

Droombaan
Wanneer duidelijk is wat jouw droom is, dan wordt deze gelinkt aan een aantal beroepen. Welke beroepen zijn er? Wat lijkt je zo leuk aan dat beroep? Wat lijkt je er niet leuk aan?

Reality check
Jij hebt ontdekt wat jouw droombaan is en gaat samen met de begeleider het bedrijfsleven verkennen. Dit wordt gedaan door een gesprek en/of interview te hebben, naar open dagen te gaan of zelfs een dag mee te lopen bij een bedrijf of instelling. Zo ontdek je of dat jouw droombaan echt is zoals je had verwacht en/of hij bij je past. Als blijkt dat jouw droombaan toch niet bij je past, ga je samen met je begeleider op zoek naar vergelijkbare beroepen, of jullie bekijken juist een hele andere richting. Er komen vaak verrassende resultaten uit.

Opleiding en scholen
Als je zeker bent van jouw droombaan, dan wordt er pas gekeken naar opleidingen. Bij welke opleiding(en) studeer je af voor je droombaan? En op welke scholen kan je deze opleiding(en) volgen? Je gaat informatie werven bij open dagen en je neemt deel aan een meeloopdag bij de betreffende opleiding.

Aanmelden opleiding
Als laatste meldt je jezelf aan bij de nieuwe opleiding die aansluit op jouw droombaan. Het traject is pas (positief) afgerond wanneer je bent aangenomen bij de opleiding.

Nazorg
De begeleider houdt met je contact totdat je bent gestart met je nieuwe opleiding. Zo proberen we jou gemotiveerd te houden voor de nieuwe opleiding. Ook neemt je begeleider contact op met jou wanneer je de nieuwe opleiding al enige tijd volgt. Er wordt gekeken of de nieuwe opleiding ook echt aansluit bij jouw verwachtingen en wensen. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal er een nieuw traject worden gestart.