Over Roem en Poen

Roem & Poen bestaat 5 jaar!

Roem & Poen is een voorziening/ geaccrediteerde stageplaats van ROC West-Brabant om preventief schooluitval onder mbo-studenten van niveau 2 t/m 4 te voorkomen. Een studiekeuze maken is voor veel jongeren best lastig. Soms maken zij een verkeerde keuze. De motivatie neemt af, de student is vaker afwezig en de resultaten worden steeds slechter. Stagiaires gaan met deze studenten één-op-één aan de slag om erachter te komen waar hij/zij echt enthousiast van wordt en welke studierichting wel bij hen past.

Peer to peer, reality-check door meeloopdagen, goede gesprekken/ interviews op bedrijven en een op maat gemaakte begeleiding, vooral buiten school, zijn onderdelen waar wij ons in onderscheiden. Vooral niet achter de computer allerlei testen maken, maar met leeftijdsgenoten praten over waar je van droomt en hoe je dit zo goed mogelijk aanpakt, dat is ons motto!

Missie 
Het ontdekken van nieuwe persoonlijke kansen in de maatschappij op het gebied van onderwijs.

Visie 
We werken met jongeren en voor jongeren vanuit het hart waarbij we talenten benutten, zodat iedereen optimaal kan participeren in de huidige samenleving.

Achtergrond Roem & Poen                                                                                                         
Roem & Poen is opgestart in 2011 in Leiden door Nathalie Lecina en wordt ondersteunt door Studio Moio. Projectontwikkelaar, Nathalie Lecina, deed onderzoek naar schooluitval onder mbo studenten op het ROC in Leiden. De meest voorkomende redenen voor schooluitval zijn:

  • Een tekort aan (goede) stageplekken;
  • Geen reëel beroeps- en opleidingsbeeld;
  • De minimale betrokkenheid van het bedrijfsleven.

Door studenten het project te laten draaien, ontstaan er stageplekken. De stagiaires begeleiden studenten en zorgen voor een reëel beroeps- en opleidingsbeeld en betrekken de studenten bij het bedrijfsleven. Door de drie punten te combineren, ontstond het project Roem & Poen. Sinds 2013 is Roem & Poen ook gevestigd in Roosendaal op het Kellebeek College.

Waar komt de naam Roem & Poen vandaan?                                                                            
Wanneer er aan een student gevraagd wordt wat hij later wil worden, dan wordt er vaak geantwoord met ‘rijk’ of ‘beroemd’. Zo is de naam Roem&Poen ontstaan.