StudentenSupport

Het team StudentenSupport van het Kellebeek College helpt je verder op weg naar jouw bestemming!

Jij staat centraal bij het Kellebeek College. Je kiest een opleiding die bij je past en die je graag afsluit met een diploma. De teams binnen Kellebeek College begeleiden je daarbij zo goed mogelijk: vanaf je intakegesprek totdat je de school verlaat. Daarom vinden wij het belangrijk om bij de intake al te weten hoe we jou het beste kunnen ondersteunen. Want wij willen graag dat jij je bestemming bereikt.

Jij zoekt extra ondersteuning
Met vragen over dagelijkse zaken, zoals studie aanpak, de juiste keuzevakken, stage of examen kun je altijd terecht bij je docent of bij je studieloopbaanbegeleider (SLB).

StudentenSupport, je hoeft het niet alleen te doen
Ook als het even niet zo lekker gaat sta je bij Kellebeek College centraal. Dan is het prettig om daar eens met iemand over te praten, die met je meedenkt over een oplossing, zodat je toch je opleiding kunt voortzetten. Daarom hebben we het team StudentenSupport, dat bestaat uit trajectbegeleiders zorg, een orthopedagogisch ondersteuner, schoolmaatschappelijk werkers en een bestemmingscoördinator. We zijn er voor jou, nemen je vragen serieus, bieden waar mogelijk hulp en gaan discreet om met vertrouwelijke informatie. Wanneer je de opleiding om wat voor reden dan ook niet kunt afronden, helpen we je met zoeken naar een ander onderwijs- of werktraject.

Herken je dit?
Als blijkt dat je wat extra ondersteuning nodig hebt om je opleiding tot een goed einde te brengen, zoals in de volgende voorbeelden, neem dan contact op met het team StudentenSupport:
- Je wilt je studievaardigheden verbeteren; bijvoorbeeld concentratie, plannen en organiseren, de aanpak van je studie, voorbereiden op testen en examens.
• Je opleiding blijkt niet de juiste keuze te zijn en je wilt onderzoeken welke opleidingsmogelijkheden er nog meer zijn.
• Je hebt iets meegemaakt waar je veel mee bezig bent, bijvoorbeeld een overlijden, een scheiding of een andere gebeurtenis.
• Je hebt het gevoel dat het leggen van contacten beter kan; je wordt bijvoorbeeld gepest of je voelt je buitengesloten.
• Je wilt beter voor jezelf opkomen, meer zelfvertrouwen krijgen.
• Je voelt je soms alleen of somber.
• Je wordt lastiggevallen.
• Je hebt schulden of vragen over hoe om te gaan met geld en/of studiefinanciering.
• Je thuissituatie is niet zoals je graag zou willen.
• Je zit met iets anders dat je graag wilt veranderen.

Contact
Behoefte aan meer informatie of een gesprek? Mail dan KCStudentensupport@rocwb.nl       

Bestemmingscoördnatie
- Beroepskeuze
- Ondersteuning bij tussentijdse instroom/doorstroom                                                                                 
- Bestemmingscoördinatie/nazorg   
Onze bestemmingscoordinator Saskia Lockefeer staat je graag te woord! S.Lockefeer@rocwb.nl 
Meer infomatie over onze bestemmingsgarantie vind je hier:Bestemmingsgarantie (/over-ons/bestemmingsgarantie)
                                                                            

SSB ROC West-Brabant: Servicecentrum Studie & Beroep: http://www.rocwb.nl/over-ons/servicecentrum-studie-en-beroep
Vanuit Passend Onderwijs hebben we een ondersteuningsprofiel vanuit ROC West-Brabant opgesteld. Ben je hierin geinteresseerd, klik dan hier:Ondersteuningsprofiel ROC West-Brabant - dec 2013