Erkenning aanvragen

U bent als leerbedrijf een onmisbare schakel voor sterk beroepsonderwijs. Door goede samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven, leiden we onze studenten op tot toekomstige vakbekwame medewerkers die in uw branche het verschil kunnen gaan maken.

Samen met het bedrijfsleven

ROC West-Brabant is sterk verbonden met het regionale werkveld. We leiden immers op voor de arbeidsmarkt en dan is het goed om te weten wat studenten in de praktijk precies nodig hebben voor hun toekomstige beroep. Wij vinden dat mensen uit het bedrijfsleven dit het beste kunnen vertellen! Daar luisteren we dus naar. Sterker, we vragen deze mensen binnen de schoolmuren zodat ze de studenten direct kunnen vertellen wat zij willen weten over hun toekomstige vak.


Stagebedrijf worden?

Verantwoorde stage- of praktijkplaatsen zijn erg belangrijk in het beroepsonderwijs. Een stagiair kan voor uw bedrijf ook een waardevolle rol vervullen. Om 'stagebedrijf' te worden, dient uw bedrijf een 'erkend leerbedrijf' te zijn. Wat dat precies voor uw bedrijf betekent? Bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven werken beroepsonderwijs en bedrijgsleven samen om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Op SBB leest u er alles over.


Aanmelden als erkend leerbedrijf

Hoe kunt u een stagiair een plek aanbieden in uw bedrijf of instelling? Daarvoor dient uw bedrijf een ‘erkend leerbedrijf’ te zijn. De belangrijkste stap op weg naar erkenning is de bereidheid om te willen opleiden. Via de website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) kunt u uw bedrijf of instelling aanmelden om een erkend leerbedrijf te worden. Uw aanmelding wordt vervolgens gepubliceerd op stagemarkt.nl.