Internationalisering

Internationale stages
Wil je stage lopen in het buitenland? Dat kan, hiervoor werken we samen met scholen en stage-biedende organisaties in Europa en daarbuiten. Te denken valt aan stages van korte of langere tijd in Denemarken, Ierland, Spanje, Duitsland, Zweden. Maar ook een stage in Kenia of Gambia is mogelijk.

In overleg met jou, je mentor en andere docenten wordt gekeken welke mogelijkheden er zijn en of je aan alle voorwaarden voldoet. Voor, tijdens en na je stage wordt je begeleid, om zo jouw stage zo goed mogelijk te laten verlopen.

Voor de uitvoer van een stage binnen Europa kun je als student subsidie aanvragen, welke een deel van reis en verblijfskosten zal vergoeden. Informatie hierover is te vinden op www.rocabroad.eu (via Menu naar Informatie). Bij de uitvoer van een stage buiten Europa is er helaas geen mogelijkheid om subsidie aan te vragen.

Kenia project
Voor een stage in Kenia, reis en verblijf je als student met een groep in Kisumu en Rangala. Daar loop je 6 weken of 3 maanden stage in een ziekenhuis, een weeshuis, of op een school voor kinderen met een beperking en/of handicap. De begeleiding in Kenia wordt gedaan door twee Keniaanse vrouwen en een Nederlandse vrouw. Zij hebben veel ervaring met het begeleiden van studenten. De voorbereiding op deze stage vindt op school plaats, d.m.v. drie bijeenkomsten waarvan een ouderavond. Na de stage vindt een evaluatie plaats.

Gambia cultuurreis
Als je maar voor een kortere tijd in het buitenland wilt verblijven, is het mogelijk deel te nemen aan de 8daagse cultuurreis naar Gambia. Tijdens deze 8 dagen reis je met een groep studenten door West-Gambia, weg van de toeristische plekken. We bezoeken scholen, een ziekenpost en een klein ziekenhuisje. Iedere cultuurreis wordt begeleid door docenten van het Kellebeek College. Lees over deze reis op www.kellebeekcollegeingambia.waarbenjij.nu

Summercamp USA
In samenwerking met CCUSA is het mogelijk in de zomerperiode te werken op een summercamp in Amerika. www.ccusa.nl


Wil je meer informatie over een stage in het buitenland?
Mail dan naar N.Langenberg@rocwb.nl.