Studiefinanciering en OV

 

Studiefinanciering en OV

Vanaf je achttiende betaal je lesgeld, maar je hebt als BOL'er dan ook recht op studiefinanciering (stufi) van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

De studiefinanciering krijg je niet vanzelf, je moet het op tijd aanvragen. Je hebt sowieso recht op een basisbeurs. Op niveau 1 en 2 is de stufi een gift, maar op niveau 3 en 4 krijg je een zogenaamde "prestatiebeurs". Je moet dan alles terugbetalen als je uiteindelijk geen diploma haalt.

Duo gaat ervan uit dat je ouders de overige kosten voor je betalen. Als ze dat niet kunnen opbrengen, dan kun je een aanvullende beurs aanvragen (ruim 300 euro). Kom je nog niet rond? Je kunt ook bijlenen tot ruim 700 euro voor uitwonenden. Kijk wel uit met lenen, want je moet alles uiteindelijk natuurlijk wel terugbetalen!
Check de website van DUO voor alle details. Als je studiefinanciering ontvangt, krijg je ook een OV-jaarkaart, waarmee je gratis mag reizen in het openbaar vervoer.

Meer weten?

  • Ga naar www.ib-groep.nlvoor alle informatie over studiefinanciering.
  • Op www.rijksoverheid.nl vind je meer informatie over lesgelden.
  • De website www.job-site.nl wordt gemaakt voor een door mbo'ers. Hier vind je informatie over van alles en nog wat en kun je terecht met klachten.